IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyon köszönöm mindenekelőtt azoknak, akik kifejezték, hogy támogatják ezt a javaslatot, Vas Imre képviselő úrnak pedig azt, hogy megszólalt, és hallhattuk tőle azt, ami általában a bizottságban el szokott hangzani, ahol azzal utasítanak el javaslatokat, hogy valamilyen formai hibát vétettünk vagy hogy átfedésben vagyunk más törvényekkel. A repertoár különböző, de a vége mindig ugyanaz.
Tisztelt Képviselő Úr! Ezeket a törvényeket be kellene tartani! Bizonyára képviselő úr is ismeri azokat a felméréseket, amelyek arról szólnak, hogy ha az elmúlt 26 évben nem került volna ki offshore vagyon Magyarországról, akkor a teljes magyar adósságállomány több mint kétszerese az országon belül maradt volna. Bizonyára ismeri képviselő úr, hogy ez GDP-arányosan évente ugyan csak 1-2 százalék, de 26 év időtávlatában ez bizony hatalmas összeg.
Ha mindezeket figyelembe véve elfogadnám azt, hogy a Vas Imre képviselő úr által elmondottak megfelelnek a valóságnak, akkor azt kérdezném, tisztelt képviselő úr, hogy ha már ennyiszer benyújtottuk ezt, miért nem teszi meg, hogy ez ellen küzd is, és nemcsak a szavak szintjén, hanem akár olyan módon is, hogy ha komolyan gondolja ezeket, akkor javaslattal megkeres akár bennünket, akár saját maga benyújtja, hogy ezek a hibák - bár meggyőződésünk, hogy ezek nem hibák, ez csupán félrevezetés - ilyen módon tisztázódhassanak. Szó sincs erről, tisztelt képviselőtársam, önök nem akarnak szembenézni ezzel, szemlátomást érdekük, hogy fennmaradjon ez a rendszer, ami nem tiszta helyzetet teremt. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me