SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Tállai András elment már, de neki mondanám, hogy dicséretes az, ha valaki 31 éve dolgozik egy sportegyesülettel kapcsolatosan. Államtitkár úrnak nem megsértődnie kellene, hanem válaszokat adni azokra az ellenzéki kérdésekre, amelyeket felteszünk. Nincs más lehetőségünk ugyanis, mint találgatni, hiszen önök nem mondják meg, hogy mi az oka, és valóban, ahogy Varga képviselő úr elmondta, lehet más oka is ennek; lehet az is, hogy a már meglévő sportági szakszövetségeknél szeretne valaki politikai pozíciót vállalni. Vagy akár az is megfordulhat az ember fejében, hogy a MOB következő közgyűlésére vajon kit akarnak MOB-elnöknek megrakni Borkai Zsolt helyett, és lehet, hogy azt készítik elő.
Tehát még egyszer mondom: nem megsértődni kellene, hanem válaszokat adni. Hiszen az is felmerülhetne az emberben, de most, mondom, fel sem merül, hiszen 31 éve dolgozik Tállai András a Mezőkövesd csapatánál elnökként, ahogy elmondta, hogy esetleg pénzt akar érte kapni. Mert hiszen most azt mondta, hogy annyiban fog változni ez az egész, hogy ezért az elnöki pozíciókért mostantól majd pénzt is kaphatnak a vezető politikusok. Nem hiszem, hogy Tállai András pénzt szeretne ezért kapni, de ezt a lehetőséget nyitják meg, hogy akár komoly összegeket is kaphassanak.
Szóba került még, amit Varga László képviselő úr elmondott a stadionépítések során, hogy az NB I-es csapatoknál mekkora a nézőszám. Egyébként óriási növekedés van. Tizenháromezer körülbelül az az átlag nézőszám… (Dr. Varga László: Az összes meccsen?) Ja, nem egy meccsen, az összes meccsen. Ezért vannak ilyen húszezres stadionok. Hiszen egy dolgot elfelejtenek: egy stadiont felépíteni az egyik legkisebb költség, az körülbelül 30 százaléka a stadionnak. A költségek 70 százalékát teszi ki az üzemeltetés, ahhoz pedig, hogy legalább nulla szaldóval tudjon üzemelni egy ilyen stadion, nagyszámú nézőseregnek kellene bent lenni, de önök nem azért tesznek, hogy minél többen legyenek a stadionban, hanem azért, hogy minél kevesebben legyenek a stadionokban. Vagyis nem önök, itt sem többes számról kell beszélni. Itt csak Kubatov Gábor egyedül az, aki ellenáll annak, hogy a szurkolók bemehessenek a stadionba, és ezért bojkottálják a mérkőzéseket. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me