HADHÁZY SÁNDOR,

Full text search

HADHÁZY SÁNDOR,
HADHÁZY SÁNDOR, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a tegnapi napon a Törvényalkotási bizottság házszabályi rendelkezésektől történő eltéréssel megtárgyalta a T/13268. számon benyújtott, a közteherviselést és az állami szervek feladatellátását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 23 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat a Törvényalkotási bizottság nyolc pontból álló saját javaslatát tartalmazza, amely jogtechnikai, nyelvhelyességi és értelmezést segítő pontosításokra irányul.
A Törvényalkotási bizottság ugyanakkor nem támogatta Szilágyi György jobbikos képviselő javaslatát, aki a politikai vezetők sportszövetségi, illetve sportegyesületi tisztségviselésének lehetőségét zárta volna ki indítványával. Megjegyzem, hogy a Törvényalkotási bizottságban e körül a tárgy körül folyt lényegében a vita, az összes többi kérdés háttérbe szorult. A kormánypártok nem látják elvi akadályát, hogy politikai vezetők a sport irányításában részt vegyenek mindaddig, amíg felügyeleti, hatósági jogot közvetlenül és egyszerre nem gyakorolnak az érintett személyek.
Valószínűleg az ellenzéki képviselők elsődleges problémája, hogy a kormány kiemelt sportpolitikájának is köszönhetően a sporteredmények sem maradnak el, és bizony szép sikereket érünk el a sportpályákon és a sportdiplomácia területén egyaránt. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(11.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me