TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Budapest és az elővárosi közlekedés közlekedésfejlesztési koncepcióját 2015-ben és 2016-ban is a kormány által meghatározott időpontra beterjesztettük. A legutóbbi verziót rövidesen napirendre fogja tűzni Magyarország Kormánya, és tárgyalni fogja. Ez a koncepció a nemzeti közlekedésfejlesztési stratégia, az országos vasútfejlesztési koncepció és a Balázsi Mór-tervek alapján mint alapstratégiák alapján készült el.
Azzal egyetért ön is bizonyára, hogy a HÉV-ekre egységes szabályozásra és egységes irányításra van szükség, a fejlesztésükre is egységesen kell gondolni, már csak azért is, mert szeretnénk mindenképpen továbbfejleszteni a HÉV adta lehetőséget. Azt is biztosan ön is támogatja, hogy hangoljuk össze a budapesti kiemelt fejlesztésekkel, hangoljuk össze a metróvonalak fejlesztésével, a városi vasúttá történő fejlesztéssel és természetszerűen a Budapest-Belgrád vonalszakasznak is az érintőleges elemeivel.
(17.00)
Ami fontos, a gödöllői HÉV tekintetében már 2017-ben tudunk elmozdulni az infrastruktúra megerősítése irányába. Itt a kereszteződéseket mindenképpen meg fogjuk erősíteni, ki fogjuk alakítani, és a stabilizálása a meglévő műszaki állapotnak megtörténik. Egyébként az üzembiztonság szempontjából fontos források mindig rendelkezésre állnak, tehát e tekintetben nem lehet probléma. A HÉV-vonal teljes felújítása és a 2-es metróval történő összekötése a következő uniós ciklusban teljes egészében megvalósulhat.
Nagyon bízom benne, hogy azokat a terveket sokan látták már, amelyeket a BKK-ban gondoznak, hiszen tanulmánytervek és tanulmányok készültek az elmúlt években, tehát ez folyamatában van. Erre is rendelkeznek a készítői forrással.
Az állami szerepvállalás egyértelmű garanciát jelent a közlekedésben Budapesten és az elővárosaiban is és egész Magyarországon. Igyekszünk összehangolni az országos közlekedésfejlesztési koncepcióval, és azt gondolom, olyan megoldás fog születni, amely környezetkímélő, gazdaságos, és az utazás komfortját mindenképpen fokozza. Szeretném megköszönni a frakciók egész éves kitüntető figyelmét. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me