SZATMÁRY KRISTÓF

Full text search

SZATMÁRY KRISTÓF
SZATMÁRY KRISTÓF (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Budapest XVI. kerületének és Zugló egy részének közlekedésében is meghatározó jelentőséggel bír a HÉV, illetve az ahhoz kapcsolódó 2-es metróvonal. A fővárosi közlekedés második legforgalmasabb tengelyéről van szó, naponta körülbelül 70 ezer utas egyirányú mozgásával.
A körzet országgyűlési képviselőjeként az itt élők és közlekedők érdekében is többször hangsúlyoztuk, hogy az ezen a területen jelentkező problémákra mihamarabb megoldást kell találni: több mint 40 éves szerelvények, elavult pálya, és Magyarországon utolsóként baloldali közlekedés.
A XVI. kerületben élő és az agglomerációs közlekedési vonalakat igénybe vevők nevében is mindenképpen üdvözöljük, hogy a kormány döntött a HÉV-vonalak átvételéről. Ezáltal a pálya, az infrastruktúra, a kapcsolódó vagyonelemek is önkormányzatiból állami tulajdonba kerülnek. Ez lehetőséget ad nemcsak a megállók felújítására, átszervezésére, hanem a HÉV mintegy 100 kilométer hosszú infrastruktúrájának és a járműpark uniós támogatással megvalósuló fejlesztésére is.
Az állami szerepvállalás ezen a területen mindenképpen üdvözölendő, ezenkívül folyamatban vannak a gödöllői HÉV és 2-es metró Örs vezér téri összeköttetésére vonatkozó tervek előkészületi munkálatai is. Jó hír továbbá, hogy megalakult a BHÉV, a Budapesti Helyiérdekű Vasút Zrt., amely a közeljövőben már állami irányítással, a MÁV leányaként fog működni.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ezen örömteli fejlemények után kérdezném, hogy a fentiekre tekintettel, a Budapest XVI. kerületében élő választópolgárok nevében is kérdezném, hogy tisztelt államtitkár úr miként látja a folyamatokat a gödöllői HÉV felújítása és a HÉV-metró összeköttetése ügyében. Tisztelettel várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me