PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Az előttem szólóhoz csak annyit, hogy talán Sallai Róbertnek még van egypár hónapja, hogy megértse, nem azért kel föl a nap, mert kukorékol a kakas, hanem azért kukorékol a kakas, mert felkel a nap. Ezt nem is várhatjuk egy olyan képviselőtől, aki azt hiszi, hogy az aszfaltra kell borogatni a trágyát.
Tisztelt Képviselőtársaim! Én azt szeretném kérni, hogy nézzék meg a múltat, a rendszerváltás óta eltelt évtizedeket. A mezőgazdaságban soha olyan támogatás még nem érkezett, mint ennek a kormánynak az idején. Addig, amíg önöknek… (Sallai R. Benedek: Mészáros Lőrinchez meg Csányi Sándorhoz.) Sallai Róbert csak az összedőlt malomról meg a kilopott pénzről kellene hogy beszéljen. Én elhiszem, hogy szeretné, ha annyi pénze lenne, mint Mészáros Lőrincnek, csak ahhoz nem lopni kell, hanem építeni. (Sallai R. Benedek: Hol van a 2,6 milliárd?) Tisztelt Képviselőtársaim! Ha mást meg nem nézünk, a vidékfejlesztési programban 1200 milliárd forint támogatás érkezett.
A nagyüzemek aránya és az az átalakítási struktúra, a 30-70 százalék, ami nem azt jelentette, hogy tönkretesszük a nagyüzemeket, hanem hagytuk, hogy életben legyenek, erősödjenek, csak emellett a kisüzemek is fel tudjanak nőni. Az állami földbérletek tekintetében a jószágtartási kötelezettség: Európában vagy a világon is példaértékűen tekintenek föl a kormánynak, a miniszter úrnak arra a törekvésére, ami GMO-védettséget jelent.
Soha az elmúlt évtizedek alatt olyan GMO-védettség nem volt, mint most. Nébih: nem is tudták nagyon sokan, akár még a Mezőgazdasági bizottságban, de a lakosság különösen vagy a termelők, hogy mit jelent a Nébih. Annyi munkát és energiát tesz a Nébih annak érdekében, hogy a magyar termelők lehetőségekhez jussanak és a bizonytalan eredetű élelmiszerek eltűnjenek a piacokról, pontosan annak reményében, hogy a magyar termelők lehetőséget kapjanak.
Az, hogy a parlamentben a Jobbik és az LMP Kishantos miatt könnyezik, amiatt meg a saját lelkiismeretükkel kell, úgy gondolom, elszámolni. Köszönöm, elnök úr. (Dr. Vas Imre tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me