MANNINGER JENŐ

Full text search

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló T/4742. számú törvényjavaslat fekszik előttünk. A bizottsági jelentés alapján a javaslat megfelel a határozati házszabály 44. § (1) bekezdésének, tehát megfelel az Alaptörvényből eredő tartalmi és formai követelményeknek, illeszkedik a jogrendszer egységébe, megfelel a nemzetközi és európai uniós jognak, és megfelel a jogalkotás szakmai követelményeinek.
Öt darab ellenzéki módosító indítvány érkezett a javaslathoz, ezeket az illetékes Gazdasági bizottság nem támogatta, az összegző módosítóban azonban a Törvényalkotási bizottság kisebb módosításokat javasolt.
Az 5. pont az, ami érdemi módosítást tartalmaz. A javaslat a pénzügyőrökre vonatkozó hatályos vezénylési szabályok fenntartását célozza, mert indokolatlan a törvényjavaslat szerinti ellentételezés nélküli szigorítás beleegyezés nélkül és az időtartam - egy éven belül négy hónap a három éven belüli hat hónap helyett - tekintetében.
Emellett azonban engedjék meg, hogy emlékeztessem önöket arra, hogy a törvényjavaslat célja az volt, hogy a majd’ 23 ezer fővel dolgozó, az államkassza bevételének jelentős részéért felelős adóhivatalban javuljon az adóbeszedés hatékonysága, és folytatódjon az olyan eljárások kialakítása, amelyek a vállalkozások és magánszemélyek számára egyre egyszerűbbek, ugyanakkor az elvárt bevételek maximális beszedését biztosítják. Az Országgyűlés és a kormányzat ilyen és ehhez hasonló szabályozókkal támogathatja az adóhivatal kétségtelenül összetett és nehéz munkáját.
Reményeink szerint, ha a vállalkozók és az állampolgárok érzik, tapasztalják az ellenőrzések hatékonyságát, eredményességét, az erősíti a jogkövető magatartást is. Áttételesen ezt, az ellenőrzések eredményességét, hatékonyságát szolgálja ez a javaslat, illetve az előttünk fekvő módosító indítványok, így kérem, hogy támogassák az összegző módosító indítványt és a bizottsági jelentést. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me