HENDE CSABA

Full text search

HENDE CSABA
HENDE CSABA honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Az év utolsó felszólalójaként én is áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok önöknek.
Ami azt illeti, a kormány 2012-ben a 0,1 százalékos honvédelmi költségvetés-növekedést nem a 2015-ös évre ígérte, hanem 2016-tól ígérte, tessék majd elolvasni, úgyhogy ne tessék ezt keresni és számon kérni most rajtam. Ami a valóság, a honvédelmi költségvetés a költségvetési törvényben 9 milliárd forinttal növekedett, és további több mint 10 milliárd forint benne van a költségvetésben, amelyből 2015 júliusától átlagosan 30 százalékos bérnövekedést fog - ezt megtalálja a költségvetésben - finanszírozni, ez összesen mintegy 20 milliárd forint, tisztelt képviselő asszony. Ahhoz képest, hogy 2012-ben a magyar kormány a 2015-ös évre azt ígérte és prognosztizálta, hogy nominális szinten szinten fogja tartani a honvédelmi költségvetést, most ez közel 10 százalékos növelés.
Ami pedig most már a pápai repülőteret illeti - többször elmondtam, de úgy tűnik, az ismétlés a tudás anyja -, a pápai repülőtér képességének fejlesztését a HM a kormány jóváhagyásával a fejezet 2015. évre tervezett előirányzatait meghaladóan, központi források biztosításával tervezi megvalósítani. Úgyhogy senki senkit nem vezet félre, tisztelt képviselő asszony, és sajnálom, hogy ön elfelejti azt a 20 milliárd forintot, amellyel nyilvánvalóan az elfogadott törvény alapján megnő a költségvetés. Ezen felül a jövő évben a tervezési kiadások fognak jelentkezni a pápai repülőtér fejlesztésénél, ez valóban az ön által megjelölt mintegy 350 millió forintban mutatkozik.
A következő években zajlik majd le az a 20 milliárdos beruházás (Az elnök csenget.), amelyről ön beszélt, és amelyet a kormány elhatározott. Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me