DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Bánki Erik képviselő úr fényesen bizonyította, hogy amit önök itt most gyakorolnak, az a furkósbot, vagy mondhatnám úgy is, csak nem akarnám, hogy félreértsék, a bunkósbot politikája. Nem tetszik az RTL magatartása önöknek, ezért durr, odavágnak egy többmilliárdos médiaadóval. Tehát amikor azt mondja az előterjesztő - aki most el van foglalva a kis elektronikus telefonjával, és nem hallja, hogy mi van a Házban, mert be van dugva; még szerencse, hogy nem a marslakó, aki azt hiszi, hogy idedug valami mást -, tehát az előterjesztő azt mondja, hogy Magyarországon sajtószabadság van, mert hát megjelenhetett egy üres oldal.
Azért ez lényeges torzulás a sajtószabadság megítélésében. Ugyanis az, hogy egy magánkiadvány még megtehet ilyet, látszik, hogy ez őket zavarja, és ezt tartják a sajtószabadság megnyilvánulásának. Tehát amikor egy Origóban látjuk az elejét, hogy megjelenik egy írás Lázár János kétmillió forintos szállodaszámlájáról, és látjuk a kimenetet, hogy eltűnik a szerkesztő, és akkor azt tagadják, hogy közben nem történt semmi, hát kérem, ezt hívják farizeus magatartásnak.
(10.20)
Tehát amit önök itt beterjesztettek, az nem más, mint durva, brutális beavatkozás a média működésébe, és hogyha a napirend előtti hozzászólására emlékszik vissza, képviselő úr, amikor nagy nyelvcsapásokkal dicsérte a gazdasági minisztert, illetve annak az eredményeit, ebből látszik, hogy a gazdaság, hogyha így hasít, akkor nyugodtan békén lehetne hagyni a médiaterületet, és nem az adóbevétel az, ami önöket mozgatja, hanem az a politikai ráhatás, aminek az indítékát fényesen kifejtette az előbb.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me