VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Fel szeretném hívni a figyelmet arra az összefüggésre, ami a társadalom közbizalma, illetve a politikai vezetés iránti bizalma, valamint az adózási fegyelem között figyelhető meg.
Ha a társadalom úgy gondolja, hogy azok a politikusok, akik a közbizalomból bekerülhettek az Országgyűlésbe, és ott adott esetben döntéshozói pozícióban vannak, visszaélnek a rájuk ruházott közbizalommal, és megkárosítják a társadalmat azzal, hogy ezt a visszaélést elkövetik, akár úgy, hogy közbeszerzéseket úgy írnak ki, hogy adott politikai, illetve gazdasági szereplő számára az kedvező legyen, akkor elképzelhető az az eset, gyakorlatilag törvényszerűben be is következik, hogy a társadalom felmentést ad különböző adóeltitkolóknak, azoknak, akik szándékosan elkerülik az adózást, hiszen ha a nagyoknak lehet, a kicsiknek miért ne lehetne. Így szól a közvélekedés.
(19.00)
Ez a javaslat, amit Novák Előd képviselőtársam Vona Gáborral közösen megfogalmazott, arra alkalmas, hogy ezt a közbizalmat segítsen helyreállítani, hiszen a választópolgárok világosan láthatják a vagyonosodási vizsgálatok elvégzésekor, hogy egy adott politikus mekkora vagyonra tett szert a képviselősége alatt, illetve föltárható az is, hogy van-e összefüggés a képviselői tevékenysége, a politikusi tevékenysége és a vagyonosodása között. Az elmúlt időszak alatt több, különböző pártokhoz kötődő embernél fölmerült az a gyanú, hogy törvénytelenül szerezték a vagyonukat, ezekben az esetekben nyilvánvalóan segít a közbizalmat helyreállítani, ha ezekre a kérdésekre választ tudunk adni, akár úgy is, hogy ezeknek a vagyonosodási vizsgálatoknak a segítségével felelősségre vonjuk (Az elnök csenget.) a törvénytelenül szerzett vagyonok gazdáit.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me