VIGH LÁSZLÓ

Full text search

VIGH LÁSZLÓ
VIGH LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Azért azt el szeretném mondani, az elmúlt időszakban több intézkedés történt a devizahitelesekkel kapcsolatban, hiszen a végtörlesztés intézménye, aztán az árfolyamgát - és legutóbb a kilakoltatási moratóriumnak nem szabtunk határt. Üzentünk szerintem a bankoknak, hogy valamit tenni kell.
Történt most egy bírósági döntés Kásler Árpád ügyében, amikor is a bíróság elmondta azt, hogy az az árfolyam, amelyet a bank használt, nem volt tisztességes. Közben történt egy olyan döntés az Európai Bíróság részéről, hogy a helyi kúriának, a magyar Kúriának van joga ebben kimondani a végső szót. Június 16-án mi abban bízunk, kormánypárti képviselők - remélem, hogy önök is -, hogy a Kúria hoz egy jogegységi döntést, amely azt jelenti majd, hogy innentől kezdve nincs értelme a jelenleg folyó pereknek, nincs értelme újabb pereket indítani, mert egy olyan döntés következik, amely után a parlament azt mondhatja: egyszer és mindenkorra a devizahiteleknek vége.
Én bízom benne, amit ma bejelentett Varga Mihály, hogy tárgyal a Bankszövetséggel, és - azt is tudom, hogy a kormány több javaslatot készít elő - egy olyan javaslatcsomaggal tudunk önök elé jönni, a parlament elé és az egész ország elé, amely végérvényesen, tisztességesen, visszamenőleg rendezi az egész kérdést.
Ebben bízunk, és ebben kérjük majd az önök támogatását. Természetesen támogatunk minden jó javaslatot, és nem azért tartózkodtunk, mert nem értünk egyet az elvekkel, hanem azért döntöttünk így, mert elmondtam az imént, hogy milyen döntések voltak, és milyen döntést kíván hozni a kormány és a parlament.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me