TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Egyetértünk az előterjesztőkkel, hogy ezzel a kérdéssel nyomatékosan kell foglalkozni azért is, mert időhúzásnak érezzük azt, ami történt az elmúlt időszakban ezzel, az elmúlt négy évben is, és jelenleg is ezt látjuk. (Vigh László távozik az ülésteremből.)
Én azt gondolom, hogy ha van egy ilyen törvénytervezet, amelyet láthatunk, és erről lehet vitatkozni, akkor lehet módosító javaslatokat is hozzátenni, és akár Vigh Lászlónak, akár pedig a Fidesz-frakciónak van lehetősége ezt a kérdést úgy kezelni, ahogy kell. Mégpedig azért mondom, hogy kell, mert nagyon sokan elmondták, hogy milyen adósságcsapdába, spirálba kerültek azok az emberek, akik a devizahitel csapdájában vannak jelenleg is és olyan kilátástalan helyzetben, amelyet, azt gondolom, nagyon kevesen tudunk jól megítélni ebben az épületben, mert sokszor valóban élethelyzetekről van szó, és nem lehet ilyenkor időhúzásra bazírozni, játszani. Én azt gondolom, konkrétan kellene megfogalmazni olyan dolgokat, amelyekkel nem azt lehet mondani, hogy a bankoknak van igazuk, vagy éppen a bankok ellen akarunk hozni különböző szankciókat, vagy őket támogatjuk, vagy nem őket támogatjuk. Én azt gondolom, nyíltan és őszintén kell erről a kérdésről beszélni, a kétharmados többséget felhasználni arra, hogy ebben a kérdésben előrejussunk.
Ugye, mind a négy ponttal egyetértünk, amit Schiffer András frakcióvezető úr elmondott, azért értünk egyet vele, mert nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a független magyar bíróság hozzon olyan ítéleteket, amelyeket helyén lehet kezelni. Ezért a Magyar Szocialista Párt nagyon fontosnak tartja azt a négy pontot is, amit a frakcióvezető úr elmondott, és minden olyan kérdésben, amely ezt a helyzetet tudja és akarja kezelni, mi partnerségről adunk tanúbizonyságot a Magyar Szocialista Párt részéről, mert fontosnak tartjuk, hogy ez a kérdés mihamarabb rendezésre kerüljön, és nagyon szeretnénk a Magyar Szocialista Párt részéről, hogyha a Fidesz-frakció, a kormánypárt is ugyanezt tenné.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me