TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azt gondolom, hogy ezt a törvényt mindenképpen támogatni kellene a kormánypártiaknak is, mert ahhoz, hogy a felelősségük számon kérhető legyen, mindenképpen fontos lenne vagy fontos lett volna már valamilyen programot lerakni. Ez nem történt meg, de mindig lehet revideálni egy-két dolgot. Ehhez tartozik, ebbe a tárgykörbe tartozhat, hogy esetleg módosítani akarják.
Nagyon sokszor hivatkoznak arra, hogy a kétharmados többséget megkapták az előző ciklusban és megkapták most, ebben a ciklusban is. Viszont nagyon félek és tartok is attól, hogy a lakosságot és a választópolgárokat becsapták. Azért csapták be, mert ha nem tudjuk és nem tudja a választópolgár, a lakosság számon kérni, hogy mi történt ebben a ciklusban, mi az az étrend, amit ajánlottak, akkor nagyon nehezen tudják majd elmondani, hogy mi ezeket meg akartuk valósítani, letettük a forgatókönyvét, és hogyan akarjuk megtartani ezeket az időpontokat és a munkarendjét. Nem tudja számon kérni majd a lakosság és a választópolgárok, hogy mit tettek önök.
Ezért tehát azt gondolom, hogy ha kiszámítható politikát akarnak, akkor elfogadják ezt a törvényjavaslatot, mégpedig azért, hogy lehessen majd 2018-ban is kampányolni amellett, hogy mi azt mondtuk, hogy ezeket megvalósítjuk, ezeket a célokat tűztük ki magunk elé, és akkor, azt gondoljuk, el lehet nyerni újra a szavazók bizalmát. De mit lehet várni akkor, amikor egyébként nemcsak a programot nem terjesztették be, hanem még a politikai vitára sem voltak képesek? Akkor már lehetett látni és érzékelni azt, hogy nem akarnak önök a szavazók bizalmába úgy beleférkőzni, hogy elmondják, mit tesznek a következő ciklusban, ebben a négy évben. Tehát ebből is lehet következtetni arra, hogy önök nagyon sokszor nem mondanak igazat akkor, amikor a választókhoz szólnak.
(19.20)
Tehát én azt gondolom, nem visszafele kellene nyúlni minden esetben a Magyar Szocialista Párt felé, hanem előre kellene tekinteni, és ezt javaslom mindenkinek.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me