MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársaim, ahogy már elmondtuk a bizottsági ülésen is, támogatjuk ezt a javaslatot. Rengeteg problémánk van az új földforgalmi törvénnyel, amit nem is rejtettünk véka alá, és ezek egy részét ugyan kezeli a javaslat - sajnos nem a legfontosabbakat -, de arra mindenképpen alkalmas, hogy újra tárgyaljunk erről a gyalázatosra sikeredett törvényről. Így a Jobbik továbbra is támogatja ennek a javaslatnak a tárgysorozatba vételét.
Én úgy gondolom, hogy az új földforgalmi törvénnyel kapcsolatban már ennyi idő után is elmondható, hogy nem váltotta be még csak azokat az ígéreteket és azokat az elvárásokat sem, amelyeket a kormánypártok vártak ettől a javaslattól, hiszen ha csak a három legsúlyosabb területet nézzük meg, már akkor is mindenki számára világossá válhat, miért nem szabad addig várni, ameddig Font elnök úr várni szeretne. Én legalábbis a mondanivalójából azt szűrtem le, hogy megvárnánk, amíg az Európai Unió esetleg kötelezettségszegési eljárást indít ezzel a törvénnyel kapcsolatban, vagy rábírja a kormányt arra, hogy módosítsa még inkább az Uniónak kedvező irányba.
Én semmiképp nem várnám meg ennek az életveszélyes folyamatnak a végét, és egyáltalán ezt az időhúzást is mindenképpen elítélendőnek tartjuk, hiszen annak a külföldi földszerzési szándéknak, amit korábban zsebszerződések formájában megismerhettünk, a felszámolása minden korábbi ígéretük ellenére nem történt meg. Nekem, nyugat-dunántúli képviselőnek senki nem fogja tudni megmagyarázni, ha százszor elmondják itt a Házban, akkor sem, hogy érdemi lépéseket tettek ebbe az irányba, mert nem történtek ilyen lépések.
Szintén nagyon lesújtónak tartom azt, amit egyébként már Lázár miniszterjelölt úr be is ismert a bizottsági ülésen, hogy rendkívül lesújtó az agrártámogatások aránya Magyarországon, azaz hogy a kis- és közepes gazdaságok mennyire rossz arányban kapják ezeket az EU-s forrásokat. És hát az önök oligarcháinak a térnyerése sem oldódott meg és tovább zajlik.
Mindezen okok miatt a Jobbik támogatni tudja tehát ezt a javaslatot, és reméljük, hogy ennél komolyabb módosításokra is lehetőséget biztosít majd ez a vita.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me