DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm szépen a támogató ellenzéki hozzászólásokat. Demeter képviselő úrnak csak annyit szeretnék elmondani még egyszer, hátha sikerre vezet, hogy a kormányprogram egy garanciális intézmény. Garanciális intézmény volt 1998-ban is, garanciális intézmény volt (Vigh László: 2006-ban.) 2006-ban is, és garanciális intézmény volt 2010-ben. Vigh László kollégám itt bekiabálja, hogy 2006-ban, és valóban, tudniillik Gyurcsány Ferencet is sokkal nehezebben lehetett volna politikailag számonkérni - márpedig legalább a politikai számonkérés egyébként megtörtént, teszem hozzá -, ha nem lett volna kormányprogram. Volt kormányprogram, ezért lehetett az MSZP-SZDSZ-kurzust elszámoltatni, politikailag. Politikailag, szeretném hangsúlyozni.
Viszont ami a kormányprogramot egyébként illeti, ön azt állítja, Demeter képviselő úr - most én ebbe az egész miniszteri meghallgatásos történetbe bele sem mennék, mert fogalmam nincs, hogy ez most hogyan jött ide -, ön azt állítja, hogy van kormányprogram, mégpedig az, hogy „folytatjuk”. Elmondtam a bevezetőmben, hogy akkor nem érzi-e úgy, hogy szembemennek a kormányprogrammal, amikor olyan intézkedéseket szavaznak meg, ami ellentétben áll azzal, amit tettek, mondjuk, a megelőző négy évben?
Mit jelent az, hogy „folytatjuk”? Folytatják a cinizmust és a hazudozást? Mit folytatnak? Folytatják a trafikmutyit, folytatják a földrablásokat, folytatják a Közgép-beszerzéseket? Mit folytatnak? Árulják már el! (Demeter Zoltán: A további adókedvezményt.) Tisztelt Képviselő Úr! Szerintem sokkal tisztább lenne nyílt lapokkal játszani. Az, hogy folytatják, az, hogy önök úgy érezték, hogy nincs szükség sem választási programra, sem kormányprogramra… (Vigh László közbeszól.) - kérem, elnök úr, hogy Vigh képviselő urat utasítsa rendre; köszönöm szépen -, az pusztán csak annak köszönhető, hogy önök arra számítottak, hogy egyes ellenzéki pártok hiteltelensége, más ellenzéki pártok esetleges gyengesége miatt önök így is, úgy is választást fognak nyerni.
Szeretném jelezni, hogy ez nem lesz mindig így. Lehet egy ideig a mások hibáira játszva választásokat nyerni, de előbb-utóbb a hazudozás és a cinizmus meg fogja bosszulni magát. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm szépen. (Taps az LMP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me