DEMETER ZOLTÁN

Full text search

DEMETER ZOLTÁN
DEMETER ZOLTÁN (Fidesz): Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az ellenzék alaptörvénymódosításával kapcsolatban a következőkre kívánom felhívni a figyelmet. Természetesen arról a vitáról van szó, amit az elmúlt hetekben véleményem szerint már többször lefolytattunk.
Először is, a miniszterelnök úr többször kifejtette, hogy folytatjuk (Dr. Schiffer András: Mit? Mit? Mit?) a megkezdett munkát. (Dr. Schiffer András: A trafikozást? Földrablást? Mit?) Tehát el kell hogy keserítsem azon ellenzéki képviselőtársaimat, akik arra számítottak, hogy netalántán meghátrálunk. Továbbá Orbán Viktor miniszterelnök úr pontosan a múlt pénteken, kormánya megalakulásakor kifejtette, hogy elitekre szükségünk van, de elitista kormányra nincs. Persze tudom, hogy ez a szocialistáknak különösen is érthetetlen mondat vagy gondolat. (Dr. Schiffer András: Itt sincsenek!) Ahogy a kormányfő mondta: a kormány tagjainak dolga nehezebb lesz, mint az előző ciklusban volt (Dr. Schiffer András: Mert folytatják!), a léc ugyanis magasabbra került. Komoly teherbírású és magas szakítószilárdságú emberek kellenek, akik elbírják a súlyt és a felelősséget, alázattal közelítenek feladatukhoz, és kitartanak céljaik mellett. A harmadik Orbán-kormány tagjai a miniszterjelölti meghallgatásuk alkalmával a bizottságok előtt vázolták az elképzeléseiket, és a szakbizottságok támogatták a meghallgatáson elhangzottakat.
Végezetül rögzíteném, amit kérem, hogy mindig tartsanak szem előtt, hogy a magyar miniszterelnök nem a kormány elnöke, tehát nem a kormánynak van elnöke, hanem a kormányfőnek van kormánya (Dr. Schiffer András: Hú, hú! - Novák Előd: Vezénylő tábornok! - Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), azaz a miniszterelnöknek van kormánya. (Novák Előd: Nevezzük csak vezénylő tábornoknak!)
Köszönöm, hogy meghallgattak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me