GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm, alelnök úr. Nyilvánvaló, hogy nem, mert egy csomó badarság is elhangzik. Időszakosan becsaphatók az emberek. A kiszolgáltatottság viszont nő Magyarországon. Ha csak a béreket nézzük, az átlagosan, az átlag alatt keresők, a minimálbéresek, a közfoglalkoztatottak kevesebb értékű pénzhez jutnak hozzá, mint korábban. A közfoglalkoztatottaktól példaként ez a kétharmados kormány az egyharmadát elvette a pénzük vásárlóerő-értékének.
Eltagadott, torzított, szembe hazudott statisztikákkal mennek előre. Ez persze jobb, mint a valóság, nyilvánvaló. (Zaj.) A minimálbér és a létminimum között nyílik az olló. Nagy volt ez 2010-ben is, akkor 17-18 ezer forinttal volt több a létminimum egy főre esője, mint a minimálbér összegének a nettója. Most viszont 36 ezer forinttal több a közfoglalkoztatottak esetében.
Tudja, mit jelent ez, államtitkár úr? Azt, hogy 18 ezer forintot elvettek ezektől az emberektől. S közben 4,5 millió ember a létminimum alatt él, 770 ezer gyermek szegénységben. Mit mondjak még? Kell ehhez még több statisztikai adat? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ébredjenek már fel! Csinálják már azt, ami a dolguk!
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban. - Közbekiáltások az MSZP padsoraiból: Így van! - Dr. Fónagy János: Elfogadod vagy nem fogadod el?)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me