SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az LMP megvitatta ezt az indítványt, és az MSZP javaslatát támogatja. Ugyanis elfogadhatatlannak ítéljük meg azt a jegybanki hozzáállást, ami úgy ítéli meg, hogy a jegybank költései nem minősülnek közpénznek. Elfogadhatatlan az, hogy miközben a kormány folyamatosan arról beszél, hogy bölcsen és felelősen gazdálkodik, a jegybankja felelőtlenül költekezik úgy, hogy minden kontroll nélkül, a parlament felügyelete és ellenőrzése nélkül olyan luxus- és fölösleges befektetéseket tesz, amelyek nem szolgálják az ország érdekeit.
Mindebből adódóan az LMP minimumnak tartja, hogy a Kehi ne csak ártatlan civileket vagy független civileket vizsgáljon, hanem a lehető legteljesebb ellenőrzés terjedjen ki a jegybank tevékenységére is. Hiszen addig, amíg a különböző helyeken a kormányzat néhány milliós költések miatt jelentős ellenőrzéseket végez, a jegybanknál milliárdos költések, teljesen nemzetellenesen, a közpénzek felhasználásának legminimálisabb elvárását sem betartva kerültek felhasználásra.
Ebből adódóan támogatjuk a tárgysorozatba vételt, és kérjük a parlamentet, hogy támogassa hasonlóan. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me