DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Fura helyzetben vagyok, és biztos voltam benne, hogy ez előbb-utóbb eljön, hiszen ellenzékiként mégiscsak Miskolc képviselője vagyok, és sok olyan helyzetben kell megnyilatkoznom, amikor elsősorban a miskolciak érdekét kell szem előtt tartanom. Ezt tettem akkor is, amikor látszólag komoly konfliktusba kerültem az előterjesztővel, hiszen elmondtam, hogy a Fidesz alelnökétől bérelte az egyik ügy elsőrendű vádlottja azt az irodát egy cikk állítása szerint, amelyben adott esetben még ez a bűnszervezet kialakulhatott, és ez az elképesztő állapot az Avason eltervezésre került.
Ebben a kérdésben nyilván változatlanul fenntartom akár a képviselő asszonnyal szemben is, hogy válaszokra van szüksége az avasiaknak és a miskolciaknak. Azonban több ellenzéki képviselő vádjaitól, furán hangzik, de megvédeném a képviselő asszonyt, én nem hiszem, hogy a bankoknak akart volna kiskaput nyitni. Azt sem hiszem, hogy, mondjuk, szét akarná verni a Vht.-t. Komolyan azt hiszem, hogy egyébként azért tette ezt a javaslatot, mert meg szeretné oldani adott esetben ezt a kérdést. Nyilván ebben politikai érdeke is van, de azt hiszem, hogy akik miskolci szemszögből nézik ezt a kérdést, és voltak már ilyen ingatlanok közelében, ilyen ingatlanokban, vagy tisztában vannak ezzel a problémával, függetlenül attól, hogyan alakult ki ez a probléma egyébként, nekem erről más véleményem volt, kérdéseket tettem fel, ez egy más kérdés, de azt kell mondanom, a megoldásra szükség van.
Azt hangsúlyoznám még egyszer, ezért kértem két percben szót, amit a felszólalásom végén mondtam, hogy a Törvényalkotási bizottság jelentéséig van lehetőség arra, hogy próbáljunk ebből egy olyan előterjesztést, egy olyan jogszabályt csinálni talán, amely adott esetben az alkotmányosság próbáját is kiállja. Tudom, hogy nagyon nehéz. Nagyon nehéz. De arra kérek mindenkit, hogy tegyünk erre kísérletet (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeretét leteltét.), mert ez mégiscsak egy olyan fontos ügy, ami nagyon sok miskolcinak segítene. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me