DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr. Államtitkár úrnak tulajdonképpen akár igaza van azzal, hogy igen, valóban maga a konstrukció a Vht. egészét tekintve felvet alkotmányossági problémákat. Azt fűzném csak hozzá, hogy amikor a devizamentő csomag továbbviteléről van szó, akkor azt különösen meg kellene indokolni, hogy a törvény hatálya alá tartozó személyi körön belül egyébként miért indokolható alkotmányosan egy ilyen megkülönböztetés pusztán a végrehajtást kérők személye alapján.
Egyébként még annyit hadd fűzzek hozzá, hogy ami egy ilyen jellegű javaslatnál hiányzik, az az, hogy ha a társadalompolitikai oldalát nézem, talán nem ártana ilyenkor pontos számokat látni. Látni kellene, hogy a bérlakásállomány hiánya az ország különböző régióiban mekkora probléma, melyik városban, megyében, régióban egyáltalán hány százalékot tesz ki a közösségi bérlakásállomány a lakástulajdonon belül, és ezt össze kellene vetni a foglalkoztatási mutatókkal. Enélkül hivatkozni, hiszen a törvényjavaslat szövege a foglalkoztatási szempontokra hivatkozik, egész egyszerűen szemfényvesztés.
Nem tudjuk, hogy mennyiben megalapozott ez a hivatkozás, nincs bemutatva a törvénnyel kiváltani kívánt cél. Köszönöm szépen. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me