DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Tisztelt Államtitkár Úr! Ön olyan mondatokat tulajdonított nekem, amelyeket egész egyszerűen nem mondtam. Én nem védtem az előző rendszerét a tankönyvterjesztésnek (Dr. Rétvári Bence: De igen!), illetve a tankönyvpiacnak. Nem gondolom azt, hogy az kifogástalanul működött volna (Dr. Rétvári Bence: Szó szerint ezt mondta!), de úgy gondolom, önök úgy tették azt tönkre, hogy annak az értékeit is - amit egyébként szerintem nem lehet elvitatni, hogy voltak értékei - sajnos a kukába dobták.
Úgy gondolom, nem az a kérdés a tankönyvpiac esetében, hogy egy szereplő állami vagy piaci, hanem az a kérdés, hogy színvonalas, a gyerekek és a tanárok körében népszerű és olcsó tankönyveket előállít-e vagy nem, segít-e a pedagógusoknak a taníthatóság szempontjából vagy nem. Ha egy piaci szereplő megfelel ezeknek a szempontoknak, úgy gondolom, az a piaci szereplő akkor jogosan része lehet a tankönyvpiacnak.
Az, hogy milyen eljárást folytattak le a tankönyvekkel kapcsolatban, az nem garancia semmire; a szocializmusban is lefolytatták a koncepciós pereket, mégis tudjuk jól, hogy koncepciósak voltak. (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) Tehát önmagában ez az eljárás semmire nem garancia, ezért a választ nem tudom elfogadni. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me