Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kontrát államtitkár úr elképesztő, a közbiztonság javulását vizionáló felszólalására kell reagálnom. Államtitkár úr, statisztikahamisítások ide vagy oda, egy dologra válaszoljon férfiasan, kérem: megemelték önök a szabálysértési értékhatárt vagy nem? Megemelték-e azt az értékhatárt, ami által nagyon sok korábbi bűncselekmény most már csak szabálysértéssé silányult? Ha megemelték, ez befolyásolja-e ön szerint a statisztikákat vagy sem?
Említette ugyanakkor az elítéltek teljes foglalkoztatását, ami támogatható cél lehet és lehetne. De van Magyarországon egy olyan, a közbiztonságot egyre súlyosabban érintő probléma, jelesül a menekültkérdés, aminek rendezésével kapcsolatban a költségvetésben nem találunk érdemi és minőségileg elegendő forrást. Látható, hogy 2013-as adat az utolsó, ami rendelkezésre áll. Több mint 20 ezer úgynevezett menekült érkezett Magyarországra. Mi jártunk a Bevándorlási Hivatal igazgató asszonyánál, aki elismerte, hogy ezen menekültek többsége heteken belül eltűnik a magyar hatóságok látóteréből. Jellemzően Nyugat-Európába szoktak gyalogszerrel távozni. De 10 ezernél több ember, köztük potenciális bűnözők, olyanok, akiket az iszlám országok törvénykezése is kivetett magából, jönnek át Magyarországon, adott esetben különböző betegségeket hurcolva, a többségük - még egyszer mondom - eltűnik.
Tehát ha a lakosság szubjektív biztonságérzetét kívánják növelni, nem kellene azon gondolkodni, hogy tízezer vagy annál is több lehetséges bűnelkövető ne grasszáljon nyugodtan Magyarországon? Adott esetben javíthatnának a határvédelmen, adott esetben a most részben vagy egészében nyitott és lakott területen belül elképesztő módon ott lévő táborokat zárttá tehetnék, ez is a lakosság által minden érintett területen követelt cél. És ha már itt tartunk, mennyiben tartja ön fenntarthatónak azt, hogy az idejövő menekültek, valódi menekültek és a közéjük keveredett bűnözők teljes tartási költségeit a magyar adófizetők állják?
A Jobbik módosító, javító javaslatai benne vannak, ott lesznek a költségvetés mellett. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeretét leteltét.) Önök bizonyíthatnak akkor, hogy képesek-e támogatni a józan belátáson alapuló javaslatainkat vagy sem. Várom az érdemi válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me