HEGMANNÉ NEMES SÁRA

Full text search

HEGMANNÉ NEMES SÁRA
HEGMANNÉ NEMES SÁRA nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Magyar képviselő úr ugyan már elment, de röviden válaszolnék a kérdésére. Azért tartott ennyi ideig, bevallom, mert megpróbáltam megkeresni, hogy mikor tárgyalja ezt a napirendi pontot a parlament. Ugyanis van egy J/9805. számú jelentés a parlament előtt, amelyet anno még Papcsák képviselő úr javaslatára kezdett el vizsgálni a kormány, ez a privatizációs szerződésekben megfogalmazott környezetvédelmi és természetvédelmi kötelezettségek teljesítéséről szól. Ebben volt a Fertő tavi nádgazdaság privatizációjával kapcsolatos kötelezettségek vizsgálata. A jelentést már első olvasatban tárgyalta a parlament. Akkor is elmondtuk, hogy sajnálatos módon az anno megkötött privatizációs szerződés, mint nagyon sok más privatizációs szerződés, nem tartalmazott a vevő irányába természetvédelmi és környezetvédelmi előírásokat, illetve kötelezettségeket és ezek nem teljesítésével kapcsolatos szankciókat sem.
Ebben az esetben is magában a jelentésben, amelyet valóban a képviselő úr javaslatára felvettünk, a vizsgálatban leírtuk ezt azzal együtt, hogy a jelentés tartalmazza, hogy az Édukövizig egyébként kötött egy olyan ingyenes nádkitermelési és csatornahasználati szerződést, amelyet meg kell hogy vizsgáljunk.
(17.30)
Ezért ígérem, hogy amikor a parlament felvette tárgyalási napirendjei közé ennek a jelentésnek a lezárását, az Édukövizig jelentése is nálunk lesz, hogy milyen jogérvényesítési lehetőségre van lehetőség ezzel a Fertő tavi nádgazdasággal kapcsolatban, annak ellenére, hogy elmondtam, a privatizációs szerződésből eredő kötelezettségeivel szemben már nincs jogérvényesítési lehetőség.
Jelenleg, úgy tudom, hogy várjuk a napirendre való felvételét még ebben az őszi parlamenti szakaszban ennek a J/9805. számú jelentésnek. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me