BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Többen előttem a lakásépítés fellendüléséről beszéltek, és itt tisztáznunk kell néhány kérdést, viszonyítás kérdése minden.
Az idei újlakás-szám a 2008. évi válság előttinek alig egynegyede. Az első háromnegyed évben az egész országban összesen 5200 lakás épült, a szokatlanul nagy területi különbségeket mutatja, hogy a lakások csaknem fele, 49,4 százaléka Közép-Magyarországon, míg 13,5 százaléka Győr megyében, az összes többi megyében a lakásoknak alig több mint egyharmada épült fel, a Dél-Dunántúlon, Észak-Alföldön és Dél-Alföldön mindössze 400-400 lakás, a Közép-Dunántúlon 300, Észak-Magyarországon mindössze 200 lakás. Még egy számot mondanék: 2010-ben 20 823 lakásépítés történt - hát, nagy fellendülésről nem beszélhetünk.
Elnök úr szavaira reagálnék a csok program bevezetésére, a 4 milliárd forintról. A 2015-ös költségvetésben 144,8 milliárd forint van lakásépítésre, ebből az összegből 4 milliárd forint a csok programra. Mondhatnánk úgy is, hogy jól becsókolnak a fiataloknak, mert azt elfelejtették elmondani, hogy ez 9 százalékkal kevesebb, mint a 2014-es költségvetésben, 159,2 milliárd volt a 2014-es költségvetésben, a 2015-ösben meg 144 milliárd forint. Ezt elfelejtették a fiatalokkal közölni, hogy sokkal, 15 milliárd forinttal rövidítették meg ezt az összeget. Úgyhogy köszönjük szépen, nem kérünk a „csókból”. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me