DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Jelentem, én múlt vasárnap utaztam Vác-Zebegény között, szombaton pedig a gyerekvasúton avattunk 180 új vasutast. Egyébként személyes sikeremnek tekintem, hogy az újsütetű szocialista képviselőtársaim megvilágosodtak, és a vasút bezárása helyett a vasút mellett kardoskodnak. Őszintén köszönöm. (Derültség a kormánypárti padsorokban. - Közbeszólások az MSZP soraiból. - Gúr Nándor: 400 járat!)
Egyébként a konkrét kérdésére: a 100-as számú Budapest-Debrecen-Záhony vasútvonalon jelentős mértékű felújítás és átépítés zajlik. Szajol és Püspökladány állomások között teljes al- és felépítménycserét valósítottunk meg, megújul minden állomás, biztonságos és akadálymentes magas peronok épülnek.
A kivitelezési munkálatok ideje alatt a vonatok vágányzári menetrend szerint közlekednek, ezért Budapest és Debrecen között 10 és 25 perc között növekszik a menetidő. (Gúr Nándor: 400-at megszüntettek!) A képviselő asszony által idézett menetrendi adatok tehát az ideiglenes vágányzári menetrendben szereplő idők. (Bangóné Borbély Ildikó: Tíz éve!)
Az InterCity-vonatok Ferihegy megállóhelytől Debrecen Nagyállomásig 2 óra 9 perc alatt érnek el, úgy, hogy több köztes állomáson is megállnak. A megállás nélkül közlekedő Kengyelfutó gyorsvonat menetideje ugyanezen a szakaszon 2 óra 3 perc. Ha a viszonylaton megállás nélkül, minden más vonattal szemben előnyt élvező járat közlekedne, a jelenlegi infrastruktúrán is teljesíthető lenne a két óra alatti menetidő.
A szakaszfelújítás befejezésével Püspökladány és Debrecen között (Bangóné Borbély Ildikó: Másfél óra!) hasonló műszaki tartalmú pályafelújítást tervez a MÁV és a kormány. A pályafelújítás elkészültével a pályaszakaszon 160 kilométeres sebesség is elérhetővé válik. Így olyan menetrend kialakítására nyílik lehetőség, amely félórás menetidőcsökkenést jelent. Ennek a támogatására kérem, képviselő asszony. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me