ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen, képviselő úr. Megkérdezem Kövér László képviselő urat, hogy kíván-e szólni. (Dr. Kövér László: Nem kívánok.) Nem kíván. Köszönöm szépen.
Tisztelt Képviselőtársaim! Határozathozatalunk következik. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felfüggeszti-e Kövér László országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint. (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 9 igen szavazattal, 305 nem ellenében, 19 tartózkodás mellett Kövér László képviselő úr mentelmi jogát nem függesztette fel.
A mentelmi bizottság H/13454. számú javaslatában indítványozza, hogy a Fővárosi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyűlés Németh Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogát ne függessze fel. Tatai-Tóth András képviselő úr ezzel kapcsolatosan már az indokolását elmondta. Megkérdezem Németh Zsoltot, kíván-e szólni. (Németh Zsolt nemet int.) Nem kíván.
Határozathozatalunk következik. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság ez esetben is úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel. Kérdezem önöket, felfüggesztik-e Németh Zsolt képviselő úr mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint. (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 3 igen szavazattal, 308 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett nem függesztette fel a képviselő úr mentelmi jogát.
A mentelmi bizottság H/13455. számú javaslatában többségi döntés hiányában azt indítványozza, hogy a legfőbb ügyész megkeresésével érintett ügyben az Országgyűlés Keller László országgyűlési képviselő mentelmi jogát ne függessze fel.
Először megadom a szót Csákabonyi Balázsnak, aki a mentelmi jog felfüggesztését ellenzők álláspontját ismerteti. Öné a szó, képviselő úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me