DR. SIMICSKÓ ISTVÁN

Full text search

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Miniszter Úr! Azt hiszem, valóban jó világosan beszélni. Miért nem adtuk el mi annak idején a tankokat? Nemcsak azért nem adtuk el a tankokat, mert az ön elődje, Keleti úr vette meg őket milliárdos értékben az orosz államadósság fejében '96-97-ben, hanem azért, mert mi nem akartuk leépíteni a Magyar Honvédséget, szemben önnel.
Egyébként pedig én tényleg tudom, hogy nehéz a dolga a katonának, nehéz a dolga Juhász Ferencnek is, sok a munka, a haderő lendületes leépítése nagy feladat, ilyenkor nyilvánvalóan jól jön egy kis baráti segítség, aki, ha kell, tízmilliókkal segít, hol házvásárlásnál, hol a HM-cégek privatizálásánál, hol a T-72-es tankok felújításánál vagy esetleg beolvasztásánál.
Azt hiszem, jó lenne, ha a jövőben ilyen típusú baráti kapcsolatok megmaradnának baráti szinten. Ha ezt magánemberként teszi a miniszter úr, az rendben van, akkor nincsen gond, de ha figyelembe vesszük, hogy ön jelenleg még miniszter, és közpénzekkel gazdálkodik, és ha a barátság meg önzetlen, akkor ilyen közpénzekkel való gazdálkodás esetében bizony-bizony olyan érdekes megállapításra juthat akár a Magyar Nemzet is, de bárki más, aki az ön tevékenységét figyeli, hogy ebből nem vesznek le túl jó üzenetet.
Úgyhogy én arra kérném, hogy felelősen gazdálkodjon a közpénzekkel, és ne keverje össze a barátságot ilyen esetekben.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me