ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Képviselőtársaim! Most Házszabálytól való eltérésről határozunk. Figyelemmel arra, hogy a házbizottság múlt heti ülésén nem született egyetértés, a Házszabálytól való eltérésre tett javaslatot az Országgyűlés elnöke terjesztette elő.
Ebben azt kezdeményezem, hogy az Országgyűlés a fegyveres és rendvédelmi szervekkel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/12678. számú törvényjavaslat döntéshozatala során úgy térjen el a Házszabálytól, hogy a módosító javaslatokról történő szavazásra és a zárószavazásra - elfogadott módosító javaslat esetén is - még a mai napon kerüljön sor.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Házszabály értelmében a határozathozatal előtt képviselőcsoportonként legfeljebb egy felszólalásra van lehetőség. Kérdezem önöket, kívánnak-e élni ezzel a lehetőséggel. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánnak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Most döntéshozatalunk következik. Felhívom a képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabály rendelkezése értelmében a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges a Házszabálytól való eltéréshez.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a T/12678/12. számú javaslatnak megfelelően eltérnek-e a Házszabálytól. Kérem, hogy most szavazzanak a minősített többség általam már jelzett szabályai szerint! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 175 igen szavazattal, 96 nem ellenében, tartózkodás nélkül el… - nem fogadta el a Házszabálytól történő eltérést. A megszokás, képviselőtársaim, mit tesz!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me