HERBÁLY IMRE

Full text search

HERBÁLY IMRE
HERBÁLY IMRE (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Asszony! Az elmúlt években egyre sűrűbben kerültek veszélybe a Tisza mentén élők. A 2001-es tavaszi árvíz a Felső-Tiszán tragédiába torkollott. Az alsó szakaszon csak a kedvező időjárásnak, a szél- és csapadékmentességnek és a védelemben résztvevők megfeszített munkájának volt köszönhető az újabb tragédia elmaradása. Most, amikor a vízgyűjtő területen az átlagot meghaladó mennyiségű csapadék hullott, rendkívül nagy a veszélye - főleg gyors felmelegedés esetén - egy újabb, talán a 2001. évinél is nagyobb árvíznek.
Tudomásom van arról, hogy az új Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése ezt hosszú távon kezelni kívánja, és képes is lesz a veszély kezelésére. A terv elfogadása, költségvetési forrásokkal való megerősítése azonban bizonyára sok időt vesz igénybe, ezért fontos lenne intézkedéseket tenni a Közép-Tisza-vidék védelmének megerősítésére, elsősorban a meggyengült töltések megerősítésére és az árterületek érdességének csökkentésére, amennyiben szükségesnek látszik, az ehhez szükséges költségvetési források átcsoportosítására.
A Tisza-völgyében élők megnyugtatására, különösen a Közép-Tisza-vidéken élők biztonsága érdekében érdeklődöm a miniszter asszonytól, milyen sürgős intézkedéseket kíván tenni a kormány a Tisza-völgyi, de különösképpen a közép-Tisza-vidéki árvízvédelem érdekében.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me