DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP), a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Magyarország egyik súlyos egészségügyi problémája az allergia, amit elsősorban a behurcolt parlagfű agresszív virágporszemeinek időszakosan igen magas koncentrációja okoz. Napjainkban körülbelül két és fél millió honfitársunk szenved a pollenallergiától. Az ország mintegy 7,5 millió hektárnyi termőföldjének több mint fele súlyosan fertőzött. Az allergiás betegségek száma folyamatosan emelkedik. A parlagfű visszaszorítására és kipusztítására tett eddigi erőfeszítések nem érték el a várt sikert. Mindezek miatt kezdeményeztük képviselőtársaimmal, hogy a parlagfű terjedésének megállítása, termőterületének csökkentése, a pollenszennyezettség mértékének csökkentése és végeredményben a lakosság egészségügyi állapotának a javítása érdekében hozzuk létre ezt az eseti bizottságot.
Indítványozzuk, hogy tekintse át a bizottság a már megkezdett programokat, a rendelkezésre álló költségvetési forrásokat, a feladathoz rendelkezésre álló sokszintű jogszabályokat, és vizsgáljuk meg, hogyan lehetne összehangolni a kormányzati, önkormányzati és civil szervezetek munkáját eredményesebben és hatékonyabban a cél eléréséhez.
(Az elnöki széket Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Javasoljuk továbbá, hogy valamennyi parlamenti erő adjon képviseletet ebben a bizottságban, ami azt is jelentené, hogy a politika többpárti alapon nem beleavatkozik ebbe a dologba, hanem mindannyiunk közös támogatását adjuk egy közös és hasznos cél eléréséhez. Kérem ezért képviselőtársaimat, hogy a bizottság felállítását támogatni szíveskedjenek. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me