MANNINGER JENŐ

Full text search

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Az újságban megjelent a hír, és a MÁV vezetői nem cáfolták, hogy a humánpolitikai vezérigazgató-helyettesek irányítása alá tartozó főosztályvezetők átlagbérének megfelelő juttatásban részesülnek a reprezentatív vasutas-szakszervezetek vezetői. Ez az összeg tavaly 6-700 ezer forint volt. Ezzel egy időben jelentették be, hogy a MÁV óvodákat zár be, sőt a MÁV-egészségügyben is várható a szolgáltatások leépítése, de megszüntetik a sportegyesületek támogatásának jelentős részét is.
A szakszervezeti vezetők lekenyerezése már korábban, egy szakszervezeti vezető miniszteri biztossá történő kinevezésével megkezdődött. Érdekes volna megtudni, a kapcsolattartáson túlmenően milyen tényleges munkát végeznek a szakszervezeti vezetők és a miniszteri biztos a MÁV érdekében, hogy ilyen komoly összeg üti a markukat. Mennyibe kerül ma a szakszervezeti vezetés a MÁV-nak? Milyen szolgáltatásokat vonnak meg ezért a MÁV dolgozóitól, a vasutasoktól, illetve az utazóközönségtől? Azt is meg lehetne kérdezni, hogy mennyivel lett alacsonyabb így a vasúti üzemben dolgozók, a forgalmisták szakszervezeti vezetők nélküli béremelése? A híradások szerint 4-5 százalékos reálbéremelésben egyeztek meg, de mit is jelent ez valójában a vasúti üzemben, a forgalmistáknál? Hogyan számítják be például az adókedvezményeket, valójában, ténylegesen hány százalékot emelnek?
Miniszter Úr! Azt már tudjuk, hogy önök rögtön megemelték saját fizetésüket száz százalékkal, megemelték a szerződéseket aláíró szakszervezeti vezetők fizetését - de mire számíthatnak a MÁV dolgozói, a vasutasok? Bezárják az óvodákat, bezárják az egészségügyi intézményeket. De vajon milyen fizetést adnak nekik ma és jövőre?
Köszönöm figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me