ERDŐS NORBERT

Full text search

ERDŐS NORBERT
ERDŐS NORBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Benedek Fülöp, a Nemzeti Földalap címzetes államtitkára a Magyarországi Önkormányzati Tükör 2002. decemberi számában a következő nyilatkozatot tette - idézem -: “Az eddig megkötött szerződések közül említésre méltó a volt mezőhegyesi állami gazdaság területéből a telekgerendási birtokhasznosítási bizottság számára átadott 1500 hektár, amiből a későbbiekben a családi gazdaságok részesülnek majd, legalább harminc családi gazdálkodó jut majd 50-50 hektárnyi területhez, egyelőre bérlőként.” A telekgerendási önkormányzat értesülései szerint a településhez visszakerülő szántóterület nagysága 870 hektár.
Tisztelt Miniszter Úr! A címzetes államtitkár úr nyilatkozatával kapcsolatban a következő kérdéseket kívánom feltenni: mekkora annak a földterületnek a pontos nagysága, amiről a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. le kíván mondani a telekgerendási gazdálkodók javára? Másodsorban: Mivel még nem alakult meg a telekgerendási birtokhasznosítási bizottság, kinek került átadásra a fent említett földterület? A címzetes államtitkár úr már konkrét adatokról nyilatkozott, úgymint 50 hektárnyi terület és legalább harminc családi gazdaság, pedig még a pályázat sem került kiírásra, nemhogy az elbírálásra sor került volna. Mire alapozta a címzetes államtitkár úr ezen nyilatkozatát? Végül: a mezőgazdasági munkákat a gazdáknak el kell végezniük. Mikor kerül végre kiírásra a pályázat?
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. Várom válaszát. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Bravó! - Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me