DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A médiatörvény 2002. október 15-étől a televíziós műsorszolgáltatókat arra kötelezi, hogy valamennyi műsorszámot a kiskorúak védelme érdekében életkori ajánlással lássák el. A televízió képernyőjének sarkában naponta láthatjuk azt a piktogramot, egy zárójelbe tett számot, amely az életkor szerinti korlátozást jelenti. A törvény szerint 18 éven aluliaknak nem ajánlott az a műsorszám, amely közvetlen módon utal az erőszakra, illetve szexualitásra; ha az utalás közvetett, akkor az ilyen műsor 16 éven aluliak számára sem ajánlott.
De mit ajánlanak a 12 éven aluli gyermekek számára? Például január 6-án, vízkeresztkor, karácsonyfabontás közben megtudhatták a gyermekek - nagykorú felügyelete mellett -, hogy a prostitúció és a pornószínészkedés nem azonos erkölcsi kategória alá eső kenyérkereső foglalkozás. Engedjék meg, tisztelt képviselőtársaim, hogy a Ház tekintélyének megóvása érdekében ne idézzem e kibeszélő show-ban elhangzott obszcén kifejezéseket. E késő délután azt is megtudhatták a gyermekek - nagykorú felügyelete mellett - az ajánlott műsorból, hogy a darabolós gyilkosság felderítése milyen körülményes feladat, közben a fellelt testrészekből is láthattak egy-egy darabot. A Heti hetes politikai prostituáltjainak verbális kártevései és a valóságshow-k ajánlott műsorszámok 12 éven aluli gyermekek számára, nagykorú felügyelete mellett.
Valóban ajánljuk a 12 éven aluli gyermekeknek ezeket a műsorszámokat? Meggyőződésem, hogy az Országgyűlés szándéka a törvénymódosítással az volt, hogy ezek és más, hasonló műsorszámok ne legyenek a gyermekek számára elérhetők, még nagykorú felügyelete mellett sem. Aljas dolog ezt a törvényhozói szándékot kiforgatni, önkényes besorolással ajánlani azt, amit tiltani akartunk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Kérdezem tisztelettel az államtitkár urat, a gyermekes családok védelmében szándékában áll-e szót emelni a törvény hamis értelmezésével szemben a jogállam adta lehetőségeken belül, fellép-e a kormány a kiskorúak fizikai, erkölcsi, szellemi (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) fejlődésének súlyosan kedvezőtlen befolyása ellen.
Engedje meg, elnök úr, még egy kérdést feltennék…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me