ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A határozathozatal előtt valamennyi képviselőcsoport egy felszólalója kifejtheti frakciója álláspontját. Megkérdezem, kíván-e valaki élni ezzel a lehetőséggel. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván.
Tisztelt Országgyűlés! Most határozathozatalunk következik. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabály rendelkezése értelmében a Házszabálytól történő eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges. Kérdezem tehát önöket, hogy elfogadják-e a H/2296/1. számú javaslatnak megfelelően a Házszabálytól történő eltérést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 359 igen szavazattal, nem szavazat nélkül és 1 tartózkodással a Házszabálytól való eltérést elfogadta.
Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy felkértem az érintett bizottságokat, hogy a szünetben készítsék elő az előterjesztés tárgyalását. A határozati javaslat összevont általános és részletes vitájára az interpellációs szünetet követően első napirendi pontként kerül sor, határozathozatalára pedig a személyi javaslatokat megelőzően, ma este kerül sor.
Tájékoztatom továbbá önöket, hogy az összevont vitában az első körben a frakciók részére öt-öt perc, a második körben két-két perc áll rendelkezésre álláspontjuk kifejtésére.
Tisztelt Képviselőtársaim! Most a H/2273. számú országgyűlési határozati javaslat Házszabálytól való eltérése kérdéséről határozunk. Felkérem Füle István jegyző urat, hogy ennek megvitatása előtt ismertesse javaslatomat. Jegyző úr!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me