GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Elnézést kérek, de ahogy körülnézek, szerintem önöknek is tudni kell; egyetlen mondat: a paraszolvencia Medve László nevéhez kötődik. Ugye? Ő volt a miniszter, aki azt mondta, hogy ezt utólag elfogadni nem szégyen, szóval, beleillik a rendszerbe. Azt hiszem, erre még sokan emlékeznek.
A másik: tisztelt képviselőtársaim, ezt a törvényjavaslatot a tavaszi ülésszakon azért kezdtük el vitatni, hogy legyen lehetőség miről tárgyalni. Elmondom Gógl képviselő úrnak, Csáky képviselő úrnak, hogy én is megkaptam, legalábbis kaptam korábban egy kamarai javaslatot, amiből én azt láttam, hogy annak bármely pontja ebbe a javaslatba beemelhető, tehát módosító javaslattal megtehető. Ami most az utóbbi időben kialakult - én pont ezt tartom érdekesnek -, hadd mondjam, hogy senki nem tájékoztatta a kamara új vezérkarát arról, ha egy törvényt visszavonnak, és elölről kezdődik, akkor az legfeljebb az év végére készülhet el, figyelembe véve a parlamenti munka folyamatát, amíg ez módosító indítványokkal sokkal gyorsabban megtehető.
(17.10)
Én abban látom a gondot, amit kiérzek Gógl képviselő úr szavaiból, ha a kamara megfogalmazná apró, kicsi franciabekezdésekkel, hogy mit akar, arról lehetne beszélni. De azokról az általánosságokról, hogy felzárkózunk… - ezzel már tele van a padlás szerintem az orvosoknál is. Ezzel itt, a parlamentben sem tudunk mit kezdeni. A konkrét dolgokkal igen; ebből egyetlenegy jön elő, a bér, azt hiszem, hogy ma nincs olyan politikus, aki erre a kívánságra azt mondaná, hogy igen, ezt most vállalni tudom. Ilyen gazdasági körülmények között más területeken sem, akkor az egészségügyben sem lehet.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me