DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Csáky András által az ügyeletről elmondottakhoz szeretnék hozzászólni. Magam 1997 óta foglalkozom az orvosi ügyelet munkajogi és szabályozási kérdéseivel, és többször nekifutva ennek a kérdésnek, most a jogállásról szóló törvényben sikerült a megoldáshoz közeli helyzetet teremteni.
Akkoriban, amikor először beszéltünk az ügyelet ilyetén való szabályozásáról, a Magyar Orvosi Kamara elítélte a korábban benyújtott törvénytervezetünket. Három éve, amikor már ismert volt a luxemburgi bíróság döntése, amelyet spanyol orvosok nyertek meg az ügyelettel kapcsolatosan, akkor már ebben szabályoztuk ezt a kérdést. Most a német orvosok adták be ezt a keresetüket azzal, hogy vonatkozik-e Németországra a luxemburgi bíróság döntése. Valóban vonatkozik, hiszen az Európai Unióban mindenkire vonatkozó döntéseket hoz a luxemburgi bíróság.
Azt szeretném hangsúlyozni, hogy ez a javaslat száz százalékig nem oldja meg ezt a kérdést, de mi is mindig azt szerettük volna, és váltig hangoztatjuk, hogy szeretnénk azt elérni - és ebben van egy javaslat arra, hogy ez folyamatosan bevezetésre kerül -, hogy az ügyeleti munka egyöntetűen túlmunkának számít, és szűnjön meg az, hogy az ügyeleti munkát úgy számítják, hogy rendelkezésre állás és túlmunka. Egységesen túlmunkának szeretnénk tekinteni, de ennek sem létszám-, sem anyagi fedezete jelenleg nem áll rendelkezésre. Ezért egy fokozatos bevezetés mellett tettük le a voksunkat, és a törvénytervezet is erről szól.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me