DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Örülök, hogy Göndör úr Medve miniszter úrnak tulajdonítja - téved. (Göndör István: Ő mondta.) A nevezéktan lehet, hogy tőle származik, de az elv, a díjazáson kívüli elfogadás ténye - valahol megvan az az okirat, majd megkeresem, és eljuttatom Göndör képviselő úrnak, hogy ne legyen tévedés. Ez egy álságos kiindulópontja volt a magyar biztosítórendszer államosításának. Az átdolgozásban nincs igaza Göndör képviselő úrnak, mert a 103 § (2) bekezdése nem köt időt, arról szól, hogy fölfüggesztjük a tárgyalását, és átdolgozásra visszavonja az előterjesztést. Nincs annak kötöttsége, és szó nincs arról, hogy év végéig kellene elhúzni vele az időt.
A második, hogy arra a javaslatra, amit a kamara készített, még finanszírozási eszközt is kapott a minisztériumtól, hogy készítse el. Előkészítette, és az ténylegesen vita tárgya egyetlen megbeszélésen sem volt; erről szól ez. Bocsánat, olyan vita nem volt, ahol végigfutott volna rajta mindenki, és megbeszéltük volna, hogy mik azok a pontok, amikbe… A munkajogi résszel nincs gond. Ha Göndör képviselő úr figyelt, mi nem vitattuk egy pontját sem a mostaninak, legfeljebb egy új elemet tennénk be, mert itt van nálam négy európai uniós tagállam csatlakozó bírósági állásfoglalása, ami nem lesz elkerülhető nekünk sem május 1-je után. Tehát már az, amit most beterjesztettünk, még az is megfontolandó, hogy ne menjünk-e elébe a dolgoknak, és tennénk egy lépésről lépésre, fokozatosan felépíthető rendszert, mert az jogilag védhető. Ez a deklaratív nem lesz védhető.
Higgyék el, képviselőtársaim, hogy az szeretnénk, ha béke lenne az egészségügyben, és megnyílna a perspektíva. Ezt szeretné az Orvosi Kamara, az orvoskar is, és ez a betegek érdeke is. De én azt hiszem, ha nem tudunk érdemi párbeszédet folytatni, akkor keresztülmegy ez a törvény az összes következményeivel.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me