DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon örültem Schvarcz képviselőtársam hozzászólásának, mert azt hiszem, keresni lehet azt a konszenzust, ahol megteremthető a biztosíték arra, hogy az a megállapodás törvénnyé tudjon válni, amely három elemre épülve, kódexszerűen rendezi az egészségügyet, és belevihető az a fokozatosság is, ami a kamara igénye.
Szerencsém volt jelen lenni azon a megbeszélésen, ahol Rácz államtitkár úr képviselte a minisztériumot, és a kamara vezetésével zajlott le. Ennek nem politikai szerepvállalásom az oka, hanem azért, mert az oktatási bizottság elnöke vagyok a Magyar Orvosi Kamarában. Világosan elmondta a kamara új vezetése, hogy tisztában vannak azzal, hogy mi a magyar társadalom értékteremtő képessége. De azzal is tisztában vannak, hogy 4 százalék körüli a mostani ráfordítás az európai 8 százalékos átlaggal szemben.
Az is világos, hogy a 2004. évi költségvetést egyszerűen nem lehet terhelni semmilyen többletkiadással. Az már politikai kérdés, hogy az elmúlt évi béremelésből az idei infláció 5, a jövő évi ugyancsak 5 százalékot már elvisz. Tehát legyen világos, hogy amortizálódik az a béremelés. Én ismerem azt az anyagot, amit talán orvos képviselőtársaim mindegyike megkapott, amelyet Éger elnök úr elküldött, hogy mi a szándéka, célja, és hogyan képviseli az orvoskar érdekeit.
A Magyar Orvosi Kamara igenis hajlik arra, hogy egy konszenzusra épülő és a biztosítékokat adó rendszert támogat és mögéje áll, de rendezett, világos célt és lépéseket akar látni. Ez pedig elvárható, azt hiszem, tőlük, ha ők képviselik az orvoskart és közvetve a betegeket is.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me