DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Nem akarok visszaélni az egészségügyi és orvosi tájékozottságommal, de van olyan, hogy szelektív süketség, és van olyan, hogy valaki nem azt hallja, amit a másik mondott, mert nem vakvágányt mondtam, amit ön kilencszer ismételt, hanem egy kerülőútra kerülést. A vakvágányt korábban, más vonatkozásban kétségtelenül említettem.
Az, hogy a paraszolvenciát Gerő Ernő a gazdasági bizottság határozatának a széljegyzetére írta, ez tény, és ezzel kinyitott egy olyan valóságot, amely szégyene a magyar egészségügynek. Én jól emlékszem arra, amikor miniszterként elsőként létrehoztam a paraszolvencia feloldására ajánlatot tevő bizottságot - ezt kötetben meg is jelentettem -, hogy megkeressük a módját, hogyan építsük ezt le, és milyen támadást kaptam a hazai sajtóban, hogy ezt tartottam az első hónapok legfontosabb eseményének.
Nem szeretem azt a jelzőt sem, hogy “sunyi”, mert nem gondolom, hogy a parlamentben minősíteni lehet egy ilyen meggondolást, mert a Mikola-törvény elsődleges rendező elve igenis az volt, hogy profitorientált befektetők ne jelenhessenek meg, csak a közvagyonnak a közcélú felhasználására módot adó rendszer legyen az elsődleges. Ezt lehet vitatni, meg lehet kérdőjelezni, lehet azt mondani, hogy második körben ezt már nem tudta kizárni, de tételezzük fel, hogy a rendszerek a maguk szabálya szerint korrekten működnek, és akkor ez a “sunyi” jelző valahol méltatlan.
Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me