VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Nagyon sajnálom, hogy a szakmai vitát a miniszter úr ilyen politikai síkon kezeli le, hiszen azért még mindig azt gondolom, ön a jó szakemberek egyike a miniszterek közül. Azt hiszem, az is bizonyított, hallhatta, amikor a gazdakörök vásárhelyi kongresszusán ön részt vett, hogy amiket én itt elmondok, nem igazán a hangulatkeltés kategóriájába tartozik, hanem a reális valóság reális megítélése.
Azzal együtt, hogy vissza lehet mutogatni éveket, akármennyit tészügyben, azért gondoljuk végig, amikor az előző időszakban magasabb volt a földalapú támogatás s egyéb dolog, több jutott az őstermelőknek, lehet, hogy kevésbé voltak még ráutalva a szövetkezés szükségességére, és az élet hozza mindig az újabb összefogásokat.
Azt gondolom, miniszter úr, itt nekünk, parlamenti képviselőknek és önnek is össze kellene fognunk annak érdekében, hogy ezek közül az ágazatok közül azok a rétegek is, amelyek biztonságosan szeretnének élelmiszert előállítani, gusztusos magyar hungarikumokat szeretnének odarakni az emberek asztalára mint őstermelői ízeket, ők se menjenek tönkre egy gyors elvárás, egy gyors intézkedés kapcsán.
Én bízom abban és önben, és arra kérem, az ehhez születendő miniszteri végrehajtási rendeleteket úgy tessenek már megalkotni, hogy a vita során elhangzottak azért ezt visszatükrözzék, illetve annak az elvárásnak is legyen megfelelőség, hogy itt akkor valóban szektorsemlegesség legyen oly tekintetben, hogy ne a kicsik rovására szülessen meg ez a végrehajtási rendelet. Várjuk az ön segítségét.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me