VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Azt gondolom, akik hallgatják Kárpáti Zsuzsanna asszonyt, nagyjából igazat adhatnak neki, de azért van egy szépséghibája a mondandójának: hiszen egy egyszerűsített gyártmánylapot azért le kell gyártani az őstermelőnek is, tehát nem is olyan egyszerű ennek a dolga. Abban is igaza van, hogy a falugazdászoktól megkaphatják a segítséget. Megkaphatnák, de csak feltételes módban, ha most ki nem rúgtak volna Csongrád megyéből is 27 vállalkozó falugazdászt, akik ez idáig igen-igen segítették a gazdákat, azzal együtt, hogy még így sem volt elegendő ez a létszám. Tehát itt most valahol szép az, amit tetszett mondani, képviselő asszony, csak a folyamat egészen más irányban halad, nem az őstermelők tészbe meg egyébbe történő beszervezése megsegítése ügyében, hanem más irányban.
A tészek támogatásáról pedig annyit, hogy a választókörzetemben is már több tész megalakult. Igazából a támogatottsága országos szinten egy darab tésznek következett be. Ez nem egy olyan nagy szám a jelentkező több száz vagy ezer igénnyel szemben, és vannak olyan nagyon ügyes tészek, amelyek valóban csomagolásra, savanyításra és egyebekre adták a fejüket - hát küszködnek. Megfelelnek mindennek, csak épp annak az állami segítségnek vannak híján, nem kapják meg, amit azért eddig valamilyen módon mégiscsak megkaphattak.
Tehát ennyit a falugazdász-kérdéskörhöz, azzal együtt, hogy úgy tudom, valamilyen módon már meg is tiltják nekik, hogy segédkezzenek a pályázatírásban és egyebekben, de ez majd egy más kérdés lesz, amire majd Németh miniszter úrtól várom a választ - aki nevetve kíséri végig az őstermelőkkel kapcsolatos vitát. (Az elnök a csengő megkocogtatásával a hozzászólási időkeret leteltét jelzi.) Egy agrárkamarai funkcionáriustól, aki előzőleg az volt, talán nem is várható más. Sajnálom, hogy ilyen mosolyt fakaszt részéről az őstermelői témakör.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me