KÁRPÁTI ZSUZSA

Full text search

KÁRPÁTI ZSUZSA
KÁRPÁTI ZSUZSA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Anélkül, hogy bárkit is meg szeretnék bántani, azt javaslom képviselőtársaimnak, hogy megfelelő pontossággal és jól értelmezve olvassák el a törvénynek azt a normaszöveg részét, amely kizárólag arról szól, hogy az őstermelőnek csak regisztrációs kötelezettsége van.
Semmi többről nem szól ez a törvényjavaslat, csak arról, hogy az őstermelőnek fel kell írnia, hogy például kettő darab tyúkot levágott. Mivel magam is egy kis háztájival rendelkezem, semmi kivetnivalót nem találok abban, ha egy ilyen dolgot egy lapra, amelyet a falugazdásztól megkapok, és segít kitölteni, felírom, és abban a pillanatban ha esetleg fertőzés van, járványveszély vagy járvány alakul ki, akkor nyomon tudja követni az egészségügyi hatóság, az ÁNTSZ, hogy mi is volt a fertőzőforrás, honnan eredt az az élelmiszer, melyik őstermelőtől, amelyik esetleg járványt okozott. Ebben semmi kivetnivalót nem gondolok, akár a járványok megelőzésével, akár pedig az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatosan, és nem hiszem, hogy ez sokkal nagyobb terhet róna az őstermelőkre. Van mellettük egy segítő, támogató hálózat, ott vannak a falugazdászok, akikhez bármikor fordulhatnak tanácsért, akik bármikor segítenek az őstermelőknek a gondjaikban.
És még egy. Szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy ahhoz, hogy megfelelő módon, megfelelő minőségi követelmények között tudjon előállítani valaki nagyobb tételben élelmiszert, biztonságos, egészséges élelmiszert, ahhoz nemcsak őstermelőnek kell lenni, hanem javaslom, tömörüljenek termelési-értékesítési szövetkezésbe, hiszen az már egy nagyobb egység, amely képes jobb minőséget produkálni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me