IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én úgy számoltam, hogy én vagyok az utolsó, nem tudom, hogyan lett, de nyilván másképpen megy.
A vita mindig érdekesen alakul ilyenkor az Országgyűlésben, a kétpercezésekből következően nem feltétlenül szinkronban vitatkozunk egymással. Én még mindig Kuncze Gábor beszédének a hatása alatt állok, és egészen meg vagyok döbbenve, hogy a harmadik évezred elején hogyan lehet egy új időszámítást megint bevezetni, és újra és újra bevezetni.
Azt hiszem, ha körbenézünk Magyarországon, és beszélgetünk vállalkozókkal, akkor az agitációs propagandával ellentétben a vállalkozók láthatóan egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, egyre kevésbé fejlődik a vállalkozásuk, elindultak a körbetartozások, amelyek mind-mind komoly gondot jelentenek, és ez bizony a tavalyi évben indult el, a tavaly évi költségvetés módosításával indult el.
Én elhiszem, hogy az előző kormányt jó dolog szidni a mostani kormánypártoknak, és jó dolog visszamutogatni, de mégis, ha a valós folyamatokat nézzük, akkor bizony annál kellene maradni, ami 2002 májusától történt, annál is inkább, mert ezt maga a számvevőszéki jelentés írja le a 23. oldalon, amikor azt mondja: a 2002. évi költségvetési előirányzatok az évközi módosítások következményeként jelentősen változtak. Mindannyian emlékszünk arra a nyári vitára, ami itt, a parlamentben volt, ami kapcsán önök olyan nagy irányváltást tettek.
Tehát én azt szeretném, ha azon gazdasági folyamatok kapcsán, amelyeket Kuncze Gábor is összerakott a beszédében, figyelembe vennék azt, hogy 2002-től jelentős iránymódosítás történt, és azóta az ország egészen rossz úton halad (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), amit elképzelhető, valami sötétüvegzseb-programon keresztül kellene megvizsgálnunk, mert máshogyan nem látjuk.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me