GULYÁS LÁSZLÓ

Full text search

GULYÁS LÁSZLÓ
GULYÁS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőház! Előttem már szóltak a bizottságok többségi és kisebbségi véleményt tolmácsolói a költségvetés végrehajtásáról; azt hiszem, hogy ők igyekeztek a szakmának megfelelően szólni, és szakavatottan fejezték ki véleményüket a 2001-2002. évi költségvetés végrehajtásáról.
A volt pénzügyminiszter úr által elmondottak azonban arra késztettek, hogy véleményt nyilvánítsak a zárszámadás egy kis szegmenséről, az önkormányzati támogatásokról. Volt pénzügyminiszter úr említette, hogy gátat és hasonló dolgokat építettek az előző kormányciklus alatt a kétéves költségvetésnek megfelelően, azt azonban, tisztelt volt pénzügyminiszter úr, elfelejtette mondani, hogy a tisztelt Orbán-Torgyán szemfényvesztő kormány ezt a gátépítést egyrészt az önkormányzatok pénzéből végezte. Ugyanis, nem tudom, emlékszik-e még volt pénzügyminiszter úr erre, az önkormányzatok 5 százalékos támogatását azért zárolták annak idején, és így ez a kétéves költségvetés az önkormányzatoknak - mondhatnám úgy is, hogy egyes önkormányzatoknak – a második Mohácsot jelentette, mert ezt a zárolást, amit nem kaptak vissza, igen nehéz volt kigazdálkodni.
Babák képviselőtársam és polgármestertársam igen előszeretettel szól és kiabál közbe. Csak szeretném említeni képviselő- és polgármestertársamnak, hogy meg kell nézni az elmúlt kétéves költségvetést, hogy a költségvetésen kívül mit kaptak egyes, kormányhoz közel álló önkormányzatok; csak tessék összehasonlítani, mit kapott Debrecen, Nyíregyháza, Szarvas, Eger költségvetésen kívül. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Így könnyű volt 2001-ben az év polgármesterének lenni, Babák úr. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me