BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Nyilvánvaló, hogy nem a pénzért kaptam - azért furcsa szocialista képviselőtársaim értékelési metódusa -, hanem azt hiszem, hogy a polgárok szavaztak rám, ez nyilvánvalóan az ő logikájuk.
(12.50)
Kuncze képviselő úr hosszasan tárgyalta a 2002. évi zárszámadási törvény kapcsán azt, hogy a dolgoknak mindig van előzménye. Tisztelt Képviselő Úr! Én önnel egyetértek, hiszen az a véleményünk, hogy miután megszülettünk, részesei vagyunk a múltnak, részesei vagyunk a jelennek, és ki-ki kompetenciája kapcsán a jövőnek is részese lehet. Így igaz, tehát van előzménye a 2002. évnek a polgári kormány oldaláról is, nyilvánvalóan, de úgy gondolom, hogy sajnos a jól elkezdett folyamatokat csak elrontották. Ez a sommás véleményem erről a kérdésről.
Úgy gondolom, az, hogy milyen folyamat mikor indult el, mikor kezdődött, ebben is lehet véleménykülönbség, de az biztos, hogy egymásra hatottak. A kérdés az, hogy amikor a rossz folyamatok elindultak, önök rápakoltak-e vagy sem. Az a sok választási ígéret, amelyet önök megtettek, korrektek voltak-e, kalkuláltak voltak-e vagy sem, amelyeket a 2002-es költségvetési törvény kapcsán beiktattak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Bocsássanak meg a kifejezésért, mi tudjuk, hogy nem mi nyaltuk hegyesre a piramisokat. Azért gondolom ezt, mert nem mi tettük, és ezzel tisztában vagyunk. De félünk, tisztelt képviselőtársaim, a beterjesztett költségvetési törvény kapcsán is, hogy önök nem hegyesre nyalják, hanem elnyalják ezt a piramist, tisztelt hölgyeim és uraim, úgyhogy nem marad semmi - még a jövőt is elnyalják. Ezért féltem a tisztelt parlamentet és a Magyar Köztársaság polgárait, hogy önök elnyalják ezt a piramist. Szeretném, ha nem tennék, ha nem rombolnák le a jövőt. Ezt jelzi ez a beterjesztett költségvetési törvényjavaslat is. Tisztában vagyok mindkettővel.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me