NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjairól szóló törvényt nemrégiben módosította az Országgyűlés, a tavaszi ülésszak utolsó üléseinek egyikén fogadtuk el a javaslatot. Tehát szokatlanul rövid idő telt el a törvény módosítása óta, e módosításnak viszont oka van, Göndör István képviselőtársunk szólt erről. A törvény előkészítése során követték el a hibát az ebben részt vevő tárcák, köztisztviselők, de legyünk igazságosak, a parlament valamennyi pártja előadójának, illetve szakértőinek éberségét is kijátszották, mi sem vettük észre ezt a joghézagot. A módosítás tehát indokolt.
Akaratunk ellenére a törvényben hatályon kívül helyezett részek miatt tulajdonképpen megszűnt a jogi alapja annak, hogy a határőrség akár hivatásos, akár szerződéses állományú tagjának jelentkezőt ellenőrizzék. Ellenőrizzék az életvitelét, a családjában, háztartásában élők, a közvetlen hozzátartozók életvitelét amiatt, hogy megfelelően el tudja-e látni a feladatát; illetve szintén lehetetlenné vált volna, hogy a határőrség körében és a határőrséghez való tartozás leplezésével munkaviszonyt létesítsen, tehát fedett nyomozóként dolgozzon határőr.
(16.10)
Emellett valóban rendezi ez a javaslat azt a problémát is, hogy a külföldi kiküldetés esetén lehetővé váljon a belföldi napidíj 50 százalékának megfelelő külföldi szolgálati helyi pótlék kifizetése. A probléma tehát valós. Ennek a javaslatnak az elfogadása nem tűr halasztást, hiszen ezekben a hónapokban, napokban is bizonyára vesznek fel határőrt, és bizonyára külföldi utakra is sor kerül, tehát a törvény elfogadását a Magyar Demokrata Fórum ezek miatt is támogatja.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me