DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Több idézetet, illetve több állítást is mondott a kérdésében, amire már végül is a kérdés nem vonatkozott, de én ki fogok térni - amennyi két percbe belefér - valamennyire.
Idézte miniszterelnök úr állítását, hogy az államigazgatási eljárást egyszerűsíteni fogjuk. Igen, a kormány a koncepciót már megtárgyalta a közigazgatási eljárásról szóló törvényről, és a normaszöveg is rövidesen a kormány, majd az Országgyűlés asztalára kerül. Tehát ez egy modern törvény lesz, amely meggyőződésünk szerint egy korszerű közigazgatást tesz lehetővé.
Ami az államigazgatás létszámát és a létszámleépítést illeti, valóban hozott a kormány egy olyan döntést, ami azt jelenti, hogy a központi államigazgatásban és a háttérintézményekben dolgozók 10 százalékát illető leépítésről dönt a kormány, tekintettel arra, hogy karcsúbb, hatékonyan és eredményesebben működő kormányzati apparátust és államigazgatási szerkezetet kíván működtetni.
Ami az önkormányzatokat és az önkormányzatok által költségvetési fedezetként megkérdezett forrást illeti, nem értettem pontosan, mert a képviselő úr azt kérdezte, hogy 2002-ben megkapják-e az önkormányzatok a béremelés fedezetét. 2002-ről kérdezett képviselő úr. Nyilván 2003-ról beszélt, előtte 2004-re gondolt. 2002-ben, amikor az 50 százalékos béremelésről döntött a kormány, akkor én magam mondtam azt, hogy a 2002-es évet tekintve plusz állami támogatásként kapják meg az önkormányzatok, és ez így valósult meg, ahogyan én mondtam szó szerint. A 2003-as költségvetésben a normatívaemelés és bizonyos saját bevételek növekménye volt az, ami a közalkalmazotti béremelés fedezeteként megjelölésre került a költségvetésben. Azoknál az önkormányzatoknál, ahol ez nem adta ki (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ott lehetett az úgynevezett bérhiki-keretre pályázatot beadni.
A hátralévő egy perccel is élni fogok, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me