KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A képviselő úrnak, úgy gondolom, igaza van, hiszen a '98 augusztusában tett bejelentés nagyon nagy súllyal felzaklatta a közvéleményt, hiszen olyan horderejű kérdéseket vetett fel, amelyekben később emiatt parlamenti vizsgálóbizottság is alakult. A parlamenti vizsgálóbizottság nem tudta alátámasztani az előzetes feltételezéseket, így az ügy akkor lezárult, és valóban úgy van, ahogy a képviselő úr is mondja, a közvélemény azonban azóta is joggal kíváncsi arra, hogy milyen tények birtokában és milyen megalapozottsággal történt maga a bejelentés.
A Szocialista Párt frakcióvezetője kezdeményezte a nyár folyamán, hogy kerüljenek felülvizsgálatra a titkosított iratok - ezeknek a minősítéseknek a felülvizsgálata folyamatban van. Az iratok egy részének titkossága már megszűnt, a még felülvizsgálandó több száz oldalnyi iratanyag áttekintését követően minden bizonnyal azok titkossága is megszüntethető. Tekintettel arra, hogy az iratok egy része a parlamenti vizsgálóbizottságban keletkezett, ezek felülvizsgálata nem a kormány hatáskörébe tartozik.
Ugyanakkor kezdeményeztem a titokgazdánál a felülvizsgálást, arra való tekintettel, hogy indokolt a teljes körű ismeretek birtokában lenni. Ezek felülvizsgálata tehát várhatóan október végéig befejeződik, csakúgy, mint a nemzetbiztonsági szolgálatok hatáskörébe tartozó, minősített iratokra vonatkozó felülvizsgálat is. Ezért tehát terveink szerint, ha mindenki meghozza a szükséges döntést, akkor október végére e kérdésekben is tisztán fogunk látni.
Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban. - Font Sándor: Tehát akkor jöhet a Medgyessy-dosszié is!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me