ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő a határozati javaslatokhoz érkezett módosító javaslatok közül egyet sem támogat, de arra figyelemmel, hogy ezek mindegyike megkapta a szükséges bizottsági támogatást, külön-külön határozni kell róluk.
(19.30)
Az ajánlás 1. pontjában Csiha Judit és mások a határozati javaslat II. pontja felvezető szövegének módosítását javasolja azzal, hogy a vizsgálóbizottság feladata az előző és a jelenlegi kormányzati és kormánypárti érintettség vizsgálata is legyen. Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 186 igen szavazattal, 173 nem ellenében elfogadta.
Az ajánlás 2. pontjában Csiha Judit és mások a II. pontot új alcímmel és a vizsgálati feladatkör kibővítésével egészítik ki. Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 186 igen szavazattal, 172 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 3. pontjában Csiha Judit és mások a II. pont 77-79. alpontjainak módosításával a vizsgálati időszakot kívánják meghosszabbítani. Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 188 igen szavazattal, 172 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 4. pontjában Csiha Judit és mások új ponttal egészítik ki a határozati javaslatot. Az indítvány szerint a bizottság tagja csak C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésen átesett képviselő lehet. Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 189 igen szavazattal, 171 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 5. pontjában Csiha Judit és mások a VI. pont módosításával azt kezdeményezik, hogy a bizottság elnöke kormánypárti, alelnöke pedig ellenzéki képviselő legyen. Az ügyrendi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 171 igen szavazattal, 188 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Az ajánlás 6. pontjában Csiha Judit és mások a IX. pont megváltoztatásával azt javasolják, hogy a bizottság megbízatása a megalakulástól számított hat hónapig tartson. Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 189 igen szavazattal, 172 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor. (Folyamatos zaj.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me