TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Miniszter Úr! Köszönöm szépen a válaszát. Sajnos, nem a kérdésemre válaszolt. (Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiból: Így van!) De megértem önt, hiszen ön nem is válaszolhatott a kérdésemre, hiszen Erős Jánost nem ön nevezte ki, hanem Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, a garanciát viszont ön vállalta érte.
Érdekesen működik ez a kormány. Ön ezek szerint nem tudhat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének leveléről, amelyet a minisztertársának írt, amelyben a következő áll: aggályát és kétségét fejezi ki arról, hogy nem mindegyik kinevezésre szánt vezetőjelölt személyéről mondható el, hogy köztiszteletben álló és etikailag támadhatatlan.
Miniszter Úr! Ön, ahogy elmondta, ezt a levelet nem ismerhette. Szeretném felhívni a figyelmet az ön főnökének egy bizonyos dolgozatban az 5. oldalon írt mondatára, amely így szól: "A kormány megköveteli a törvények tiszteletét, az állami szervezetek működésében a szakszerűséget, az átláthatóságot és az ellenőrizhetőséget."
(11.30)
Tisztelt Miniszter Úr! Ebben a döntésben a hatalmi arrogancia, az üzlettársak, a barátok előnyben részesítése a cél, ezért a válaszát nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me